tiistai 29. lokakuuta 2019

Spämmerit ovat alkaneet koodata kirjeensä

Ei mikään aivan uisi ilmiö, mutta lisääntyvä ilmiö on spämmien sisällöissä Content-Transfer-Encodingbase64Base64 encoding eli sisältö muunnetaan binääritiedoksi. Tämä siksi, että tuoista datamössöstä on hankalaa löytää avainsanoja joilla voisi suodattaa spämmit pois normaalipostin joukosta.
Mitä tämä koodaus sitten tarkoittaa muuta? Kirje on muuttunut kirjeen lähdekoodissa lukukelvottomaksi. Sitä on vaikeampi tulkata ilman tulkintaa osavaa ohjelmnistoa. Postiselaimet kyllä osaavat mutta silloin on jo liian myöhäistä. Esimerkiksi linkkien löytäminen ja (vaarattomiksi) tulkitseminen jää sähköpostiselaimen lukukentän, "mouseover" eli kohdistimen viennin näkyvän aktiivitekstin päälle ja selaimen marginaalista lukemisen varaan:

"Sisällön siirto-koodaus: base64. Base64-koodaus on menetelmä, jota käytetään binäärisen datan lähettämiseen. ... base64-koodauksessa käytetyt merkit, base64-aakkoset, eivät sisällä mitään SMTP: lle tärkeitä erikoismerkkejä tai yhdysviivaa, jota käytetään MIME (Universal Purpose Internet Mail Extensions) sisältämissä merkkijonoissa."

Alkuperäinen teksti:

"Content-Transfer-Encoding: base64. Base64 encoding is the scheme used to transmit binary data. ... The characters used in base64 encoding, the base64 alphabet, include none of the special characters of importance to SMTP or the hyphen used with Multipurpose Internet Mail Extensions (MIME) boundary strings."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB