maanantai 17. tammikuuta 2022

Outoa roskapostia sosiaalisen median tuotannon varjolla

Saapui omalaatuinen mainos (spämmi) jälleen.

Aihe: "Welcome to Hootsuite! Let’s get you started."

Kirje oli lähetetty Venäjältä mutta itse "mainostaja" on Kanadalainen sosialisen median jakelupalvelu, tai sosialisen median alustojen hallintaan tarkoitetun ohjelmiston myyjä "hootsuite.com".  Heittomerkin epäonnistunut "koodaus" ei vakuuta viestin aitoudesta.
Kaksi verkkoturvallisuusfirmaa luokittelee lähettäneen osoitteen vaaralliseksi tai henkilötietojen kalastelijaksi.

Emailin "reply", eli vastausosoite "franklin.jackson199@gmail.com" vaikutti ansalta yhdistäen kaksi USA:n entistä presidentin nimeä. Se on gmailin ilmaisosoite. Siihen ei kannata vastata.Tämän nimistä herraa ei verkko ainakaan tunne.

Kaikki linkit, joita viestistä löysin, veivät sosialisen median hallintaohjelmiston kehittäjän sivuille.Tuskimpa verkkomediafirman palvelimia olisi hakkeroitu - kuka tietää?
Kanadalainen firma tuskin kuitenkaan tarvitsee postittajakseen venäläistä, vaaralliseksi luokiteltua, postittajaa. Jos oikein häijysti ajatellaan; venäläinen hakkeri on kehittänyt viruksen joka tarvitsee alustakseen Hootsuit ohjelman? Tai/ja jos tämä "franklin.jackson199" on Hootsuit jälleenmyyjä joka on ujuttanut viruksensa ilmaisiin kokeiluohjelmiin? Miksei ajateltaisi?

Olen postiselaimessani estänyt kuvat. Kuvien paikalla on pinkki suorakaide.
Kuvat kannattaa estää, koska niiden latatumisen myötä, lähettäjä saa tiedon  postin perillemenosta, eli sähköpostiosoitteesi on toimiva.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB