keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Roskaposti - ryöppy Venäjältä jatkuu

Toistasataa roskapostia on saapunut Venäjältä Moskovan seudulta, marraskuun alusta 2021, ilmeisen varmasti samasta lähteestä tai saman roskapostittajaryhmän koneilta. Kirjeitä saapuu useita päivässä.
Kirjeissä olevat linkit vievät vaarallisisksi luokiteltuihin palveinosoitteisiin.

Lähettäjäosote vahtelee (nyt on menossa tuo Kookossaarten osoite info@vaiddzed.cc). Kun edellinen osote plokataan ulos verkosta, postittaja siirtyy seuraavaan. Tyyli on sama, jopa osia headereita ja tekstejä on kopioitu. Kun lähdekoodeja vertailee on helppo todeta kirjeiden sukulaisuus. Viimeisimmissä kirjeissä header- osuus alkaa olla jo melkoista mössöä, mutta smankaltaista, osittain tai täysin kopioitua mössöä. HTML sivunkuvaus on joissakin kirjeissä sekavaa ja sisältää tarpeetonta koodia.

Aiheita on kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä. Yleensä erilaisia terveystuotteita (ilmaisia koe-eriä ja alennuksella - tarjoustuotteita) mutta joukossa on ollut myös polkupyörä, McAfee virustorjunta ja sähkösopimus. Kannattaa heittää kaikki vastaavat sähköpostimainokset roskiin. Näistä on ollut tässä blogissa useita kuvauksia. 

Jos erehdyt klikkaamaan linkkiä, se voi tuoda koneellesi viruksen. Toinen vaihtoehto on, että sinulta udellaan henkilötiedot ja mahdollisesti luottokorttisi numero ja tunnusluku. Jos nämä tiedot annat, sen jälkeen on odotettavissa tilisi tyhjennys.

Kirjeissä on linkki tai linkkejä jotka on lyhennetty piiloon, "bit.ly" tai "cut.ly" palvelujen avulla.
Domainnimien omistajatiedot on peitetty, vaarallisin linkki vie no-ip palvelun kautta joka putsaa konetunnuksen.

VAROITUKSIA NÄISTÄ SPÄMMEISTÄ ON TÄSSÄKIN BLOKISSA RUNSAASTI

LISTAA SPÄMMIEN OTSAKKEISTA. MUITAKIN VASTAAVIA ON LIIKKEELLÄ
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2021/12/suuri-joukko-roskapostia-joiden-linkit.html

ESIMERKKIKIRJEITÄ
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/01/sahkosopimus-spammia-saapuu-nyt-tiuhaan.html

https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/01/mcafee-virusvaroitus-suoraan-ansaan.html
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2021/12/mcafee-vaarallista-virustorjuntaa.html

https://vaarallinenweb.blogspot.com/2021/12/epaterveellinen-terveysportaali.html

Viimeisin esimerkki vaarallisesta spämmistä 6.1.2022
Otsake: "Varjostavatko vararenkaat talvilomaasi?"
Tämäkin rasvanpoltto tulee kalliiksi. Kirje on lähtöisin Moskovasta.


Analysoin tämän kirjeen osoitteet. Lähettäjä oli sotkenut headeria olan takaa. Posti olisi sen mukaan lähetetty kolmelle henkilövastaanottajalle joiden sp-osoitteet ovat näkyvillä, kuten jokaisessa muussa aikaisemmassa postissa (kuitenkin tämä on mitä ilmeisimmin robottipostia, joka leviää laajalti kertalähetyksenä). Jokainen lähetys oli eri koneista Venäjältä.
Kirjeen linkit olisivat vieneet kahdelle eri koneelle joita molempien osoitteet oli luokiteltu vaarallisiksi.

Linkki1 vie Kanadaan (sharedtris.com joka on rekisteröity: Registrant State/Province: Charlestown Registrant Country: KN (kaikki muu tieto on peitetty) Kone on listattu vaaralliseksi)

Linkki2 (https:/)/aksacli.servehttpXXX.com Registrant Name: Dan Durrer, Organization: No-IP.com, City: Reno, State/Province: NV, Country: US, ("no-ip" putsaa konetunnuksen, eli konetta ei sen perusteella löydy verkosta. Nämä identiteettiturvaajat ovat verkkorikollisten sateenvarjo)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB