perjantai 28. tammikuuta 2022

KESKUSPANKIN VERKKOPANKKI - PÄIVITYS ON ANSA

Varokaa näitä pankkitoimintaan liittyviä roskaposteja. Näiden tarkoitus on kalastaa  pankkitietosi ja tunnuksesi jotta verkkorikollinen pääsisi tyhjentämään pankkitilisi.
Tämä kirje EI tule mistään pankista, vaan verkkorikolliselta.

ASIOI PANKISSA AINOASTAAN OMAN PANKKISI VIRALLISEN VERKKO-OSOITTEN KAUTTA!

(Kirjeen vaarallisuudesta kertoo, että tämä artikkeli plokattiin verkosta 28.1.2022)

Lähettäjän osoite "meiliboxi.fi" on ilmaispostilaatikko, joita rikolliset mielellään käyttävät, koska niiden takaa ei konna paljastu ja uusia osoitteita voi tehtailla tarpeen mukaan ilman kustannuksia.
Olen pyytänmyt meiliboxia poistamaan käytetyn osoitteen, koska sitä käytetäänm rikolliseen tarkoitukseen.


1 kommentti:

  1. Näitä huijausposteja tulee nykyään myös osoitteista, joiden loppuosa voi hätäisintä vastaanottajaa hämätä, muotoa info@125-THL.FI, palvelu@487-THL.FI jne. Tuollaisia nro-THL domaineja ei oikeasti ole varattuina.

    Sähköpostin aiheena ei kuitenkaan ole mitään THL:ään liittyvää ja linkit vie jollekin perinteiselle kalastelusivulle. Noissa osoitteissa on tosiaan tuo loppuosa THL.FI isoilla kirjaimilla. Herättää tärkeyden tunteen, eikö vain?

    On todella harmittavaa, että sähköpostiosoitteen pystyy väärentämään. Toisaalta voi paperipostinkin lähettää anonyyminä tai merkitä lähettäjäksi vaikkapa Joulupukin. Puhelimella pystyy salaamaan numeron ja sopivalla varustuksella väärentämään numeron.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB