tiistai 12. huhtikuuta 2022

Jälleen seksipostia sylttytehtaalta

Olen jo kerran aikaisemmin varoittanut tästä samasta kirjeestä. Olemattoman lähettäjän "houkutuslinnun" peitenimi on Barbara Compton.

Osoitteella, joka väittää olevansa "Suomi24-kokousklubi" EI IOLE MITÄÄN TEKEMISTÄ Suomi24 - keskustelufoorumin kanssa. Linkki vie aivan muualle. Osoitetta ei verkkoreksterien mukaan, pitäisi olla edes olemassa.

Kirje saapui outlook.com ilmaisosoitteesta, jonka rekisteröinyttä henkilöllisyyttä on hankala selvittää.
 Virusvaroituksia Islantiin rekisteröidystä linkkiosoitteesta (finewbest(.)badme(.)best) on vasta luokissa "epäilyttävä" ja "spam" ja jotkin varoitussivut eivät ole vielä edes noteeranneet tätä domainosoitetta MUTTA se onkin aivan tuliterä (muutaman päivää vanha), joten ajan kanssa tilanne varmasti muuttuu.
Ei ole mitään syytä kokeilla riskillä. Viitatut videot lataavat koneellesi viruksen, joka ottaa koneen haltuun kyberhyökkäystä varten ja mahdollisesti kerää pankkitietosi.

Katso edellinen varoitus samasta aiheesta:
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/04/sylttytehdas-lahettaa-seksipostia.html





 

 

 

3 kommenttia:

  1. Tähän lisäyksenä vähemmän nettiä käyttäville:

    Suomi24.fi on todellakin mainosrahoitteinen keskustelufoorumi. Sinne lähetetyt viestit näkyvät kaikille sivujen selaajille.

    Jos kyseessä on joku viranomaisasia, niin se löytyy osoitteesta SUOMI.FI

    VastaaPoista
  2. Et ole ainoa jäseneksi kutsuttu. Sain tänään samansisältöisen viestin. Minua haki täsmälleen samannäköinen nainen. Viestin lähettäjä oli kylläkin "Soteneaut Lustayslu" jostain arvotusta hotmailista.

    Seuraavaa asiaa kenenkään epävarman lukijan EI PIDÄ KOKEILLA: klikkasin tuota linkkiä ja se hyppäsi eteenpäin johonkin Flirttihuoneeseen. Testasin rekisteröitymistä. Se kysyy sähköpostiosoitteen ja pyytää valitsemaan salasanan. Se ei kuitenkaan pyytänyt toistamaan sitä salasanaa, ilmoitti vain että "salasana virheellinen". Tämä siis yrittää onkia tietämättömän käyttäjän sähköpostiosoitteen ja sähköpostisalasanan.

    Minä suhtaudun erittäin nihkeästi siihen, että nykyään yhä useammat verkkosivut suosittelevat Google-tunnuksen tai Facebook-tunnuksen linkittämistä omaan palveluunsa. Tietysti se on kätevää kun ei tarvitse muistaa kuin yksi tunnus&salasana, mutta turvallisuus arveluttaa. Riskien hajauttamiseksi rekisteröidyn joka palveluun erikseen ja käytän ERI salasanoja tietysti.

    Nuo kuvat eivät ole ainutkertaisia. Google-kuvahaun löydösten mukaan samat naiset etsivät seuraa yli kymmeneltä suomenkieliseltä ja parilta beneluxilaiselta paikalta.

    VastaaPoista
  3. Tuo Google- tai FaceBook- salasanan kytkeminen (luovuttaminen) mihinkään muuhun palveluun on "itsetuhoista toimintaa". On anteeksiantamatonta verkkotoimijoille mahdollistaa tällaista soisiaalisen median tunnusten jakelua. Todellinen asia mitä se helpotetaan, on rikollisten toiminta. Näin toimii niin monet muutkin verkon "hienot" rikollistensuojeluideat (domainrekisteritietojen ja osoitteiden peittely). Vapaan netin nimissä on netistä luotu rikollisten mekka.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB