keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Sydän harvemmin kaipaa seksiä

Näitä deittiansoja ei olisi tarpeen enää julkaista (tekstin mukaan tämän voisi rinnastaa paritustoimintaan, joka on laitonta ainakin Suomessa). Kuitenkin laitan tämän esille, jotta jokainen ymmärtää, että näihin ei missään tapauksessa kannata vastata, näyttivätpä miten "turvallisilta" tahansa. Turvallisempia sivustoja ja tapoja löytää seuraa löytyy muualtakin (tosin aina voi joutua huijatuksi).
Kirje on lähetetty Japanista (einen vastaava saapui Etelä-Koreasta). Tämä ei tarkoita, että lähettäjä olisi kotoisin Japanista tai Etelä-Koreasta. Lähetys on tapahtunut MicroSoftin postipalvelimelta, joita on ympäri maailmaa.

Tämän kirjeen linkin domainin  tarkistus antoi osoitteelle puhtaat paperit MUTTA, tuo osoite, ei ollutkaan lopullinen. Sieltä linkki heitetään automaattisesti eteenpäin seuraavaan osoitteeseen. TÄMÄ on todella katalaa, koska lopullisen osoitteen turvallisuus jää normaali verkkosurffailijalta selvittämättä.

Alkuperäinen linkki (loveaffairs(.)me) vie sivulle, josta ilmoitetaan: "No HTTP homepage found", eli linkin takana ei ole ns. kotisivua lainkaan. Linkki jatkaa (sinulta lupaa pyytämättä) edeleen osoitteeseen: flirttactic(.)com. Tämän domannimen omistaa Alakomaalainen yritys, "White Mountain Online Solutions B.V." ilmeisesti v.2018 rekisteröity yksityisyritys, jonka toimenkuva ei selviä avoimen datan yritystietorekisteristä. Samoin mitään henkilöomistajatietoja ei löydy. Domannimirekisterissä kaikki oleellinen omistajatieto on "piiloitettu". Tämä ei vakuuta "rehellisyydellään".
Domainrekisteritietojen puutteeseen, sekä lähetyksen harhaanjohtavaan lähetystapaan viitaten, näin epämääräiseen toimjaan ei tule luottaa missään tapauksessa, eikä missään liiketoimessa tai tietojen annossa. Kaikki viittaa rikolliseen toimintaan.

Tuo lopullinen linkkiosoite vie tietokantaan josta saattaa koneellesi saapua aivan mitä tahansa.
Ilmeisesti kuitenkin tässä tapauksessa siellä on "senssipalstan" rekisteröitymislomake. Mikään ei takaa, että se olisi turvallinen, saati säilyttäisi henkilötiedot asiallisesti. Sivuston, joka kerää reksteröitymistietoja, tulisi noudattaa EU:n rekisterinpitoehtoja. Lomakkeelta on löydyttävä linkki tähän rekisteriselosteeseen. Rekisteriehdoista tulee selvitä rekisterin omistaja ja ylläpitäjä ja heidän todennettavissa olevat yhteystietonsa. Mikäli nämä seikat jäävät selviämättä, rekisteriin ei tule antaa omia tietojaan. Rekisteri on laiton.
Laitonta myös on mm. se, että sähköpostiosoitettani (kuten lukuisan muunkin) on käytetty luvattomasti ja osoitteet on mahdollisesti peräisin Elisalta varastetusta osoitteistosta. Ainakaan en ole henkilökohtaisesti antanut tälle firmalle lupaa käyttää osoitettani verkkomarkkinointiin.

Spämmi saapuu tekaistusta ilmaisosoitteesta: fitethdsa@hotmail(.)com ja on lähetetty Japanista.


Myös "UNSUBSCRIBE"-linkki vie saman epämääräisen osoitteen alidomainiin, eli ei kannata odottaa, että spämmäys loppuisi. Aihe saattaa kenties vaihtua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB