lauantai 9. huhtikuuta 2022

HUIJAUSKIRJEET JA PALVELUNESTOHYÖKKÄYS

 https://yle.fi/uutiset/3-12396843

8. huhtik. 2022
"Valtioneuvoston ja ministeriöiden verkkosivuihin kohdistunut palvelunestohyökkäys
Hyökkäyksen vuoksi ulkoministeriön ja puolustusministeriön sivut kaatuivat. Nordean verkkopankissa samaan aikaan ilmennyt häiriö ei liity hyökkäykseen."
 
Valtionhallintojen verkkosivustoihin on kohdistunut lähiaikoina runsaasti palvelunestohyökkäyksiä. Suomen tilannetta väitetään kuitenkin "normaaliksi".

Samaan aikaan Nordeassa ilmeni tekninen häiriö – "Kyseessä ei ole palvelunestohyökkäys"
Twitter @Nordea_Aspa
Kuitenkin vuoden sisällä Nordean nimellä on saapunut runsaasti haittapostia, joilla on ilmeisesti saatu haltuun Nordean asiakastunnuksia. Yhtä Nordea-ansaa kuvaileva artikkelini plokataan ulos kerran päivässä. Aihetta siihen ei ole muilla, kuin rikollisella itsellään. Artikkelia luetaan ahkerasti. Artrikkeli on kohdassa: https://vaarallinenweb.blogspot.com/2021/09/nordean-psd2-direktiivi-kirjeita-eri.html

Tilanteet olivat päällä Volodymyr Zelenskyin eduskunnalle pitämän puheen aikana, joten ei voi välttyä arvailemasta, miltä suunnalta hyökkäykset olivat peräisin.
Nämä hyökkäykset osoittavat, että niillä saadaan tärkeitä verkkopalveluita lamautettua, mikä taas ei enteile hyvää, jos Suomeen kohdistuisi samaan aikaan fyysinen uhka.

Olen koonnut ja analysoinnut, pitkällä aikavälillä (vuoden 2019 puolella alkanutta), Venäjältä saapuneutta roskapostien tulvaa ja sen luonteesta on voinut havaita, että se on tähdännyt mahdolliseen, suomalaisten kotikoneiden, haltuunottoon. Roskaposteissa on mm. turhalla datamassalla ja sotketuilla header-osuuksilla, saatu aikaan "raskaita" kirjeitä virustorjunnan tukahduttamiseksi. 

Kun sitten tarpeeksi suuri määrä haltuunotettuja koneita, saadaan haittaohjelmalla ajastettuna hyökkäämään samanaikaisesti (lähettämään roskapostia), kriittisiä palveluita vastaan, tulos on uutisten kuvailema.

Mielenkiintoista on kevään aikana myös ollut, että U.S.A:n suunnalta on luettu artikkeleitani poikkeksellisen usein. Useammin, kuin mistään muusta maasta, tai maanosasta.
Jos otetaan huomioon, mikä verkossa on mahdollista, saattaa lukijakin tietysti olla mistä päin maailmaa tahansa.

Kyberturvallisuuskeskus tiedottaa ja varoittaa myös verkon vaaroista. HUOMAA! (kyberturvallisuuskeskus.fi - EI SIIS "verkkoturvakeskus(.)fi", joka on yksityinen, huonomaineinen verkkotoimija). https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/sites/default/files/media/file/Kybers%C3%A4%C3%A4%2C%20helmikuu%202022.pdf

Tässä Blogissa olevia, muutamia varoituksia, venäläisistä roskaposteista:

https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/04/naita-kirjeita-alkaa-tulla-solkenaan.html

https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/04/sylttytehdas-lahettaa-seksipostia.html

https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/04/venalais-ukrainalainen-naiskauppa-jatkuu.html

https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/04/offerstorm-venalainen-roskapostittaja.html

https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/03/ukrainalaisten-naisten-kauppaamista.html

https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/03/ukrainan-sodan-hyvaksikayttajia.html

JOS TÄSTÄ BLOGISTA etsit vasemmalla yläkulmassaolevalla haulla .ru -tunnusta, tulee tulokseksi koko joukko muita venäläisiä haittapostikirjeitä lukuisin eri aihen ja ansalajein.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB