sunnuntai 20. marraskuuta 2022

FaceBook profiilivarkaus ja Mese

Tutuilta saapui outo Mese-viesti. Hetken ihmeteltyäni, avasin tuon kirjoittajan profiilin (klikkaa kuvaa tai nimeä) ja se ei vaikuttanut lainkaan sen henkilön profiililta jonka tunnen. Pääkuva ja henkilökuva oli varastettu aidolta FB sivulta ja nyt Mesen kautta yritettiin naruttaa minua ja luultavasti useita muita tämän henkilön FB kavereita. Tarkistakaa aina oudot keskustelijat. Valeprofiilit poistetaan, kunhan ne ilmiannetaan. Aidon profiilin omistaja voi sen tehdä. Tämä valeprofiili katosi, kun se paljastettiin.

Keskustelu vaikuttaa etenevän kohti "hyväntekeväisyyslahjoitusta", joka menee sittemmin rosvon taskuun ja köyhät ja vaivaiset saavat nuolla näppejään. Tällaiseen narutukseen liittyy usein myös henkilötietovarkaus. Viruksenkaan mahdollisuutta ei voi poissulkea, koska nyt sota-aikaan koneiden kaappaus on erittäin runsasta, keinoja kaihtamatta.

----------------------MESE-----------------------

Valeprofiilin ilme oli varastettu aidosta henkilöprofiilista.

Vastasin todellisen profiilin FB sivulle. Vastaus toimii myös varoituksena tutuille. Kun paljastin valeviestittäjän, hän häipyi ainakin minun mesestäni. Profiikin katosi välittömästi. Tuossa profiiliosoitteessa näkyy "profile.php" joka on ohjelma ja paljastaa ohjelmallisen valeprofiilin.




1 kommentti:

  1. On myös käynyt sellaistakin että jollain on ollut oikea facebookprofiili mutta se jonka se on ollut on murhattu ja sen jälkeen se sama facebookprofiili yrittää kysyä ystäväksi facebookissa niin silloin joku on alkanut käyttää sitä.
    Myös jossain irccauspaikoissa on ollut valeprofiileja. Kisu16 on ahdistelijan tekemä ja kuvamuokkailtu alaikäisen kuva joka otettu missä kuvaaminen kielletty eikä edes tiedä omaa nimeä ja aikoo nostaa ja uhkailee. Se kuvien ottaminen ja laittaminen maalittamistarkoituksissa on iso ongelma kun otetaan kuva ja laitetaan johonkin ja väitetään ihan eri nimiseksi henkilöksi kuin mikä henkilöllä oikeasti on jolla syntynyt.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB