torstai 10. marraskuuta 2022

S-Pankin ristiriitaista verkkoviestintää

Verkkopalvelujen käyttäjiä pitää valistaa. Hyvä. MUTTA viestintäosasto voisi tukea hyvää sanomaa olemalla laittamatta ristiriitaisia linkkejä sähköpostiviesteihinsä.

Tässä varoituksessa on osoite jossa lukee "s-pankki.fi/turvallisuus". Kun kohdistimen vie osoitteen päälle sieltä putkahtaa kyllä sama osoite linkin viereen MUTTA täysin eri osoite alamarginaaliin jossa lukee se todellinen osoite, minne linkki veisi? En luottaisi tällaiseen verkkoviestintään, varsinkaan pankkiasioissa. Tällainen viestintä sekottaa entisestään pankkihuijausten pelottelemaa kuluttajaa. 

Verkkopalveluiden käyttäjiä on opastttu tarkistamaan linkit, eli minne linkki todellisuudessa vie, viemällä kohdistin linkin päälle ja lukemalla marginaalista, mitä osoitetta linkki näyttää. Tässä tapauksessa osoite aiheuttaa suurta hämmennystä kahdella erilaisella "mouse over" näytöllään."s-pankki.fi/turvallisuus" on kyllä ihan laillinen linkki, tässä tapauksessa ilmeinen ja outo "klikkausten" seuranta on tuhonnut turvallisuusviestin.

----------------------------KUVA VIESTISTÄ--------------------------------



1 kommentti:

  1. Vielä suurempi tämä ongelma on niissä ohjelmissa, jotka eivät noita linkkivinkkejä näytä lainkaan. Useimpien kännyköiden tai tablettien ruudulta on mahdoton etukäteen tietää, mihin se linkki oikeasti vie.

    EI KLIKKAILLA turhia linkkejä. Erikoistapauksina mainittakoon sellaiset esimerkiksi salasanojen palautussähköposteissa olevat, jos tietää itse sellaisen pyytäneensä.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB