perjantai 1. joulukuuta 2023

LIDL ESITTEEN QR-KOODI VIE EPÄMÄÄRÄISELLE SIVULLE

ÄLÄ KÄYTÄ TÄTÄ LIDLin ESITTEESTÄ LÖYTYVÄÄ QR-KOODIA!
Koodin kautta laitteellesi asentuu joukko pelejä ja visakorttisi tiedot kaapataan.
Esite ei kerro mitä skannauksen jälkeen tapahtuu. Kun kuvittelet luovasi tiliä LIDL palveluun, oletkin tekemässä sopimusta pelifirman kanssa.

Rekisteröitymisen yhteydessä ilmestyvä sähköpostilinkki vie sivustolle josta "Web Paranoid", verkkosivustojen luotettavuutta seuraava yritys, kertoo (Digital-memberships-Pr) linkin osoitteesta:
"VAROITUS: Digital-memberships-premium(.)com on tunnistettu huijaukseksi – tiedot, arvostelut ja valitukset. Onko Digital-memberships-premium(.)com laillinen vai huijaus, voitko luottaa Digital-memberships-premium(.)com-sivustoon? Viimeisimmän tarkastuksen päivämäärä: 2023-11-22 premium.com on online-tilauspalvelu, joka on ollut lukuisten asiakkaiden valitusten kohteena."
ÄLÄ KÄYTÄ QR-KOODIA , vaan kirjoita selaimeesi "lidlplus.fi" ja mene LIDLin sivujen kautta tilaamaan palvelut TAI lataa LIDL-appi Google Play kaupasta.

Kyseessä on ilmeisimmin Android versioiden yhteensopimattomuus QR-linkin käsittelyn kanssa. Kun "vierailija" saapuu linkkiin, ohjelma haistaa mistä laitteesta vierailija on tulossa ja tarjoilee sen mukaisen sivukuvan. Nyt on ilmeisesti niin, että tässä kohtaa on haavoittuvuus, jota rikollinen on päässyt käyttämään ja ohjaa asiakkaan omille ansasivuilleen. Kerron seuraavassa postauksessa systeemistä tarkemmin. Niin kauan, kun ei ole tietoa mikä Android versio on epäyhteensopiva, ÄLÄ käytä QR-koodia, joudut ansaan!
(punainen viiva on minun lisäämäni, jotta koodi ei toimisi vahingossakaan tässä julkaisussa)

--------------------------------VAARALLINEN ESITE--------------------------------

VAROITUKSIA QR LINKISTÄ LÖYTYVÄSTÄ OSOITTEESTA
https://webparanoid.com/en/check-website/digital-memberships-premium.com
https://malwaretips.com/blogs/digital-memberships-premium-com-scam/


2 kommenttia:

  1. VAROITUS! Sopivasti viritetty QR-koodi voi toimia, vaikka 1) keskellä olisi kuva peittämässä ruudukkoa tai 2) ruudut eri väreissä.

    VastaaPoista
  2. LIDLin QR-koodia ei ilmeisimmin ole testattu riittävän monen laitteen kautta.
    Mitään näkyvää virhettä ei koodissa ole näkyvissä. Kun PC:llä menin Androidilleni tarjottuun osoitteeseen, eteen tuli Apple-materiaalia. Kuulostaa siltä, että linkki on viritelty Maceille, iOS laitteille? Androideja on kuitenkin käytössä 70% ja iOS koneita 28%. Kannattaisi testata huolellisemmin, jos aikoo painattaa esitteeseensä QR-koodin.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB