maanantai 18. joulukuuta 2023

TYHJÄ KIRJE ON AINA ANSA

Saapui tyhjä kirje otsakkeella "Você ganhou um.".
Porttugalista suomennettuna: "Voitit yhden"
Näitä kirjeitä saapuu nyt useita samanlaisia. Toimintatapa näyttää tutulta.

Tämä on ilmeisesti ansa uteliaille. Kirje saapuu koneelta, joka on Marylandissa USAssa MUTTA osoitteista selviää muutakin. Postittaneesta koneesta löytyy kaikki omistajatiedot, joten on syytä olettaa, että se on kaapattu. Spämmeri tai verkkorikollinen ei paljasta itseään rekisterissä, koska tiedot voi siellä peittää. Mielenkiintoinen "varmenne" osoittaa Venäjälle, jonka voisin uskoa sylttytehtaaksi. 

------------------------------------------------
DKIM-Signature
What is the DKIM signature?
DKIM provides the ability to sign a message, and allows the signer (author organization) to communicate which email it considers legitimate. It does not directly prevent or disclose abusive behavior. DKIM also provides a process for verifying a signed message.

(käännös) DKIM tarjoaa mahdollisuuden allekirjoittaa viesti ja antaa allekirjoittajan (tekijäorganisaatio) ilmoittaa, minkä sähköpostin se pitää laillisena. Se ei suoraan estä tai paljasta loukkaavaa käytöstä. DKIM tarjoaa myös prosessin allekirjoitetun viestin tarkistamiseen.

DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=learningmailer(.)com;
From: Jakelukeskus <qsfsqf@learningmailer(.)com>  lähettäjä on tämän mukaan Venäjällä

------------------------------------------------------

Saman lainen lähetys saapui jälleen tänään nyt otseke oli: "Aloita painonpudotus nyt!". Lähettäjän kohdalla on: "KetoXplode-hedelmäkarkit<qsfsqf@learningmailer(.)com>". Muuten kirje on tyhjä. Lähettäjä on sama  "learningmailer(.)com". Vaikuttaa venäläisten trollien uudelta massahuijauksesta.

KIRJEESTÄ LÄHTEVÄ LINKKI
(valkoinen pinta on linkkiä. Kirjeessä oleva linkki piilotetaan tagilla "visibility: hidden;". )
"http://go.sparkpostmail2(.)com"
Vie sähköpostipalveluun, joka ei ilmeisesti välitä tarkistaa käyttäjiensä taustoja ja palvelee auliisti spämmereitä ja verkkorikollisia. SparkPost kertoo itsestään:

Who is Sparkpostmail?
About us. SparkPost is the industry's most trusted email optimization platform. SparkPost helps senders reliably reach the inbox with powerful solutions to help them plan, execute and optimize their email programs.

(suomeksi) Mikä on Sparkpostmail?
Mainos. SparkPost on alan luotettavin sähköpostin optimointialusta. SparkPost auttaa lähettäjiä tavoittamaan postilaatikkonsa luotettavasti tehokkailla ratkaisuilla, jotka auttavat heitä suunnittelemaan, toteuttamaan ja optimoimaan sähköpostiohjelmiaan.

"Luotettavasta" mainostekstistä huolimatta, tämä toimija sallii verkkorikollisten toiminnan alustallaan.

-------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB