torstai 21. joulukuuta 2023

S-Pankin nimissä huijataan taas

Tämä kirje EI TULE S-PANKISTA!

On syytä muistuttaa näistä "ikäänkuin" pankkien yhteydenotoista. Yleensä ne ovat huijauksia, eikä niiden linkkeihin ole syytä koskea. Linkeistä aukeaan "valesivu" joka on tehty pankkisi näköiseksi ja sillä kerätään pankkitunnuksesi. Sen jälkeen tyhjenee tilisi ja kaikki pankkikirjautumista vaativat palvelut ovat rikollisten ulottuvissa. Tässä lähettäjän osoitteen paikalla tulisi olla pankin verkkotunnus mutta nyt siinä lukee "@sewan(.)com" ja linkin tulisi viedä pankkisi tunnuksella varustetulle sivulle. Tässä kirjeessä linkki "mxtoolsx(.)com/fi", veisi rikollisen koneelle, suomenkieliselle valesivulle.
Osoite on merkitty virusturvayritysten sivuilla vaaralliseksi.

-------------------------------------KIRJE--------------------------------------

Tässä samana päivänä saapunut vastaava yritelmä. Nyt postitettu osoitteesta @nordic.com, joka sekään ei ole minkään pankin osoite. Tämän kirjeen linkin osoite on merkitty kahden verkkoturvayrityksen sivulla vaaralliseksi.

 


1 kommentti:

  1. Aina kun yksi huijarisivu suljetaan, ilmestyy uusia. Tuokin mxtoolsx-domaini näyttää olevan ihan uusi, eilen rekisteröity.

    Domain-nimiin liittyy myös "luvalliset kaappaukset". Huijarit, häiriköt, ilkiöt vahtivat julkkisten domaineja. Jos käy niin, että omistaja sen unohtaa uusia, vartijat rekisteröi sen itselleen ja alkaa julkaista "likaista" materiaalia.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB