sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Vaarallinen T-paitamainos

Tämän kirjeen on saapunut "tunnistamattomalta" lähettäjältä (From: Shirts For Engineer <nguyenthihuong895@gmail.com>). Tämä riittää jo syyksi heittää kirje roskikseen. Osoite osoittautui kaikenlisäksi peilatuksi. Ihmettelen miksi, koska kyseessä on ilmaisosoite, joita voisi itse kukin generoida väärillä tiedoilla pilvin pimein. Näin yleensä hakkerit tekevät.
.
Linkit vievät "sunfrog.com" nimiselle palvelimelle jossa vaikuttaisi olevan paitoja myyvä verkkokauppa. MUTTA...  kirjeen kummallisuudet eivät todellakaan vakuuta kaupankäynnin rehellisyydestä. Oletettvasti tuo verkkokauppa on perustettu huijjaustarkoitukseen tai sitten se on hakkeroitu huijjarin käyttöön. Domannimen taustatietoja ei ole domannimikyselyllä saatavissa.

Kirjeen "To" osoite: gpoindexter@kahalamgmt.com oli myöskin erittäin outo (siinä pitäisi olla minun osoitteeni).
https://www.kahalamgmt.com/ -verkkosivu on olemassa ja se kertoo haulla:
Kahala is a franchisor of quick-service restaurants with a portfolio of 18 diversified brands. With nearly 3000 locations worldwide.
ELI tälläkään osoitteella ei näytänyt olevan mitään tekemistä kirjeen sisällön kanssa. Ravintolaketju harvemmin myy T-paitoja.

(envelope-from nguyenthihuong895@gmail.com), kertoisi, että kirje on peilattu tällaisesta ilmaisosoitteesta. Siis varsinainen kiertokirje.


ÄLÄKÄ klikkaa myöskään tähän "Unsubscribe" tekstiin:
*If you're not like receive more mails:* *Click Here To Unsubscribe*
<https://tinyurl.com/yxd2ugrhX>
Tämä linkki on lyhennetty (eli piiloitettu) TinyURL-palvelun kautta (tinyurl.com/xxxx). Se tarkoittaa nykyään, tällaisissa kirjeessä, varmaa ansaa. Muutin hieman osoitetta jotta ei sattuisi kenellekään tarkoituksetonta vahinkoa. "https" salaus ei suojaa verkkorikollisilta tällaisesa tapauksessa.

Tämän kirjeen linkeistä "aurinkosammakkokauppaan" ei meinannut millään päästä eroon, vaikka putsasin ne tekstinkäsittelyohjelmassa (joka ei tunnista hyper-linkkejä). Jouduin käynnistämään selaimen uudelleen ja vasta puhtaalle selainikkunalle tuo linkkien karistelu onnistui.
Linkkejä ei näkynyt HTML koodissa mutta ne esittäytyvät tekstin liikehdintänä ja jossain vaiheessa näkyivät linkkiboxina, ennen tekstiä, jota linkkiä ei kuitenkaan pystynyt siitä poistamaan, vaikka normalisti näin täytyisi voida tehdä "delete" optiolla. Koodatut linkit säilyivät ilmeisesti leikepöydällä.

-------------------------------------KIRJE--------------------------------------------


Engineer Tee Shirts & Linkedin Title Tee ShirtsFrom Sunfrog New 2019

.... TÄSSÄ OLI (POISTETTUJA) KUVIA ISO JOUKKO JOKAISESSA LINKKI....

Hello Sir, I'm A Student And I'm Honored To Be Selling T-Shirts For You . 100% Cotton T-shirt. Have all size. All colors - Guaranteed Delivery in 3-5 days for you (Guys + Ladies + Hoodie)

I know you very love Engineer Jobs and want have T-Shirt for Engineer Jobs.
I would be honored to sell T-Shirts for you, Help me have many orders. Thank you a lot, Have a good day.

Engineer Jobs T-Shirts Catalogue new design 2019:
IMPLEMENTATION ENGINEER
VICE PRESIDENT OF ENGINEER
SOFTWARE ENGINEER
DATABASE ENGINEER
SENIOR SOFTWARE ENGINEER
PRINCIPAL ENGINEER
PROJECT ENGINEER
..............And more here

Link Category : Engineer Tee Shirts Full Quotes Store
Link Search : You Can Search All Tee Shirts Here, Trust Me !
If you're not like receive more mails: Click Here To Unsubscribe
-------------------------------------------------------------------------------------------

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB