sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Venäläistä postia painonpudotuskeskuksesta

Tämä spämmi muistuttaa suurta joukkoa aikaisempia huijausyrityksiä.
Tämän viestijoukon tausta, viittaa venäläisiin Trolleihin.
Lähetysosoite on varastettu ja Elli Jokinen tuskin tietää koko kirjeestä, ellei vihaiset roskapostin saajat ole siitä hänelle kertoneet. "Painonpudotuskeskusta" ei näytä olevan edes olemassa.

Tämän kirjeen linkit vievät vähintäänkin phishing sivulle, eli henkilötietourkintaan.
On myös mahdollista, että jonkin seuraavan linkin päästä saapuu koneellesi virus, jonkin latauksen muodossa. Myös "Peruuta tilaus tästä" -linkki on normaalisti ansalinkki näissä kirjeissä (ja useissa muissa).

Tuohon otsakkeessa suluissa olevaan koodiin kannattaa kaikissa posteissa kiinnittää huomio ja heittää vastaavat, tuntemattomat kirjeet suoraan roskiin. Tällaisia "tunnuksia" ei yleensä rehellisissä otsakkeissa ole, ellet ole ollut itse ensin yhteydessä tietämääsi firmaan, josta odotat vastausta (ja vastaus tulee nimenomaan siitä firmasta).

---------------------------------------KIRJE-------------------------------------------

hannu.kuukkanen Odotan yhä vastausta (4ADB29)
From     Elli Jokinen painonpudotuskeskuksesta
To     hannu.kuukkanen@elisanet.fi
Date     Fri 01:55

 [1]

Peruuta tilaus tästä [2]

Links:
------
[1] http://redurl.duckdns(.)org/ODFsWDh0RWJHdXVOenRUWHZMbEZFU050TXlqbHNnMzl5R0tTeFZlMmJhM0pxUmxYeEV2WkR5SnlNdWpZWTdLUFAwZGQ4TWUzLzFLeE9XQ0JFaFRhVFE9PQ__
[2] http://redurl(.)duckdns.org/N2ZXSy9VL2hjeGw1Nm0yNW5HZERQeTJrcUZCRlRYaHJad2ZNYUtLM0JLZWZMejZVRnBEOVhJQ0NvKzZya042SVlUU0FYdkVVdUxsTHJIeGFsNlV2ajNHUktRcUJCckcyS0l5bk5OZWZGSWM9
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB