lauantai 1. lokakuuta 2022

Venäläinen "naiskauppa" jatkuu

Tämä on bluffia. Pitkästä aikaa Venäjän trollit jatkavat ukrainalaisten naisten "kauppaamista" rikollisessa tarkoituksessa.
Kyseessä on tyypillinen seksiansa, jolla on tarkoituksena hankkia, kirjautumisen kautta, miesuhreilta henkilötiedot ja istuttaa koneelle virus. Viruksen avulla koneesi voidaan valjastaa Venäjän cyberhyökkäykseen suomalaisia viranomaistoimijoiden palveluita, tai viestintävälineitä (mediaa), vastaan.
Putinin viimeisten puheitten perusteella, Suomi on muiden Euroopan valtioiden kanssa, "yhteisessä rintamassa" Venäjää vastaan. Putin kokee Suomen vihollisvaltioksi, vaikka ei sitä ole suoraan sanonutkaan, vaan niputtaa meidät "Länteen". Tämä on yksi syy, miksi tällaiset ja vastaavat spämmihyökkäykset tulevat edelleen runsastumaan.
Erilaisten huijausten kirjo näkyy tässä blogissa aika hyvänä läpileikkauksena.

----------------------------KIRJE------------------------

 


------------------------------------------------------------------------------

Kirjeessä olevat linkit vievät viiden virusturvayrityksen vaaralliseksi julistamaan osoitteeseen.
Domannimi sinänsä ei ole vaarallinen vaan sen kautta linkki jatkuu vaaralliselle sivulle.
"httpslink.com osoite kuuluu Redirect Service sivustolle", joka ohjaa linkin eteenpäin.

Kirje on postitettu Outlookin palvelun kautta Washingtonista (Hotmail on nyt Outlook.com.).
Tämä ei tarkoita, että lähettäjä olisi USA:lainen. Verkon kautta pääsee minne tahansa maailmalaajuisessa Internetissä. Postituspalveluita on kaikkialla.
Alussa tosin trollit lähettivät spämmikirjeensä, joko typeryyksissään tai laiskuuttaan, suoraan Pietarin tai Moskovan alueella olevilta koneiltaan.

Miksi lähden suorasta olettamuksesta, että kyseessä on venäläinen trolli, juotuu kirjeen sisällöstä ja spämmin käsialasta.




2 kommenttia:

  1. Lukeeko tuossa lopussa tosiaankin "Poistetaan tukikohdasta"? Onko siis jossain tukikohdassa joku nainen vankina, joka pitää pelastaa?

    VastaaPoista
  2. Ehkä trolli on yksi niistä liikekannallepanoon joutuneista ja kirjoittelee tukikohdassa hermostuksissaan omia toiveitaan?. Onneksi suomenkieli on niin vaikeaa. Varsinkin konekäänöksenä ;)

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB