sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Valtava bonus piilossa

Symantecin palvelin vahtii sisältöjään. Tämän "Valtavan bonuksen" linkki olisi viennyt phishing sivulle, eli henkilötietovarkausyritykseen. Näitä on saapunut muutamia. Ihmettelenkin, miksi Symantec ei putsaa palvelintaan, vaikka on tietoturva-alan yritys? Tästä johtuu mieleen, että kyseessä on Symantecin oma, kyseenalainen "mainos".
Kirje ei saavu kuitenkaan suoraan Symantecilta vaan postiosoitteesta "news(@)playcoinmaster.com" McAfee kertoo sivustosta: "Nämä sivustot tarjoavat henkilö- tai ryhmäkohtaisia profiileja ja antavat jäsenilleen mahdollisuuden vuorovaikutukseen reaaliaikaisen viestinnän, viestien lähettämisen, julkisten tiedotteiden ja median jakamisen kautta. Tämän luokan sivustot saattavat myös mahdollistaa epätoivottujen tahojen yhteydenotot ja epämiellyttävää tietoa sisältäville jäsenprofiileille altistumisen.

Tosin postin voi myös lähettää muualta ja väärentää lähetysosoite. Tällaisen osoitteen kautta siihen ei olisi, ymmärtääkseni, mitään syytä.

Sähköpostilistalta poistamislinkki ei vie minnekkään: "500 : No link found !". Ehkä palvelin on putsattu sittenkin? Tämä linkki on spämmeissä normaalisti varma ansa.

--------------------------------KIRJE----------------------------------------

Alamarginaalissa näkyvästä linkistä pääsee varoitussivulle. Tällä kohtaa haiskahtaa Symantecin omalta, kyseenalaiselta (kierolta) mainokselta, mutta koska kirjettä levitetään spämminä, ilman lupaa käyttää saajan sähköpostiosoitetta, se on tietosuojaloukkaus ja rikos. Sellaiseen tuskin Symantec uskaltautuu mainehaitan vuoksi? Olen myös analysoinut toista spämmiä, joka noudattaa samaa kaavaa. Lue: https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/10/symantec-norton-on-paastanyt.html



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB