maanantai 18. maaliskuuta 2024

AMAZON ANSA

 Jos olet asioinut amazon.com kauppapaikassa OLE VAROVAINEN sillä tämä kirje on ANSA.
Minulla ei ole minkäänlaista asiointisuhdetta Amazonin kanssa, joten näen heti, että kirje on verkkorikollisen viritelmä. Kirje ei tule Amazonilta. "Simgraf " on graafisen alan toimija jolla on tuskin tekemistä Amazonin kanssa, ainakaan asiakastilitasolla. Tällä hetkellä domannimen omistajatiedot on piilotettu, joten yrityksen nykytilanteesta ei ole tietoa. Nimi saattaa olla rikollisessa käytössä, kuten sähköpostin outo muoto osoittaisi.

Kirjeessä on yksi kryptattu linkki joka vie Amazonin kirjautumissivulle. Tämä tarkoittaa; kun kirjaudut tämän rikollisen ansasivun kautta, menetät Amazonin asiakkuustunnuksesi konnalle ja sen jälkeen tulet saamaan outoja laskuja Amazonilta, tai jos olet antanut Visa-korttitunnuksesi, tai luottokorttitunnuksesi, alkaa pankkitilisi tyhjennys. 

Verkkorikolliset naamioivat toimintansa näennäisesti turvallisten kauppanimien taakse, joten minkään luotettavan nimen esiintyminen sähköposteissa ei takaa kirjeen linkkien turvallisuutta.
Kirjeen alalaidassa on "ikäänkuin vakuudeksi" lisätty muutama linkki Amazonin palveluun.

----------------------------------------------KIRJE----------------------------------------------


AMAZON NIMEN HYVÄKSIKÄYTÖSTÄ TIETOA:
Linkki on kryptattu Twitterissä (nyk. X): t(.)co/uj7RMu5wvr?Faawy=126544275
Purettu kryptaus kertoo, että osoite vie Amazon-tilin kirjautumiseen: https://www.amazon(.)com/ap/signin

Verkkoturvayritysten kommentti linkistä on: Sivustolla https://www.amazon(.)com/ap/signin on paljon sisältöä, joten sen turvallisuutta on vaikea arvioida tyhjentävästi. Joskus turvallisilla sivustoilla saattaa olla myös haitallista sisältöä (esim. blogeissa tai kommenteissa). Tarkista yksittäisen sivun tai hakemiston turvallisuus erikseen, niin saat lisätietoja.

Tämä kirje paljastaa, että tilikirjutumisen jälkeen sivu on rikollisen käytössä. ÄLÄ KIRJAUDU!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB