lauantai 2. maaliskuuta 2024

PANKKI KIRJAUTUMINEN - VAIN OMAN PANKIN OSOITTEESTA

Pankkitunnusten varkauksia yritetään jatkuvasti mitä erilaisimmin kirjein.
Tässä yksi esimerkki jälleen. Kirjeen linkki vie pankkisi sivua muistuttavalle valesivulle, jonka avulla sinun pankkikirjautumisesi kaapataan ja tilisi tyhjennetään.
Kirjeen kieliasu ei ole edes suomenkieltä, jollaista pankit käyttäisivät.
Kirje ei myöskään tule Osuuspankista, vaan huijarin osoitteesta japanilaiselta koneelta, joka on mitä ilmeisimmin hakkeroitu huijarin käyttöön. Yritys toimii hiustenmuotoilualalla.

-------------------------------KIRJE------------------------------

OP Financial Group

Henkilöasiakkaat / OP:n ja Pohjola Vakuutuksen asiakaspalvelu henkilöasiakkaille

Arvoisa kunnioitettu asiakas,

Kriittinen ilmoitus on julkaistu: Teidän toimintanne on absoluuttisen välttämätöntä.

Havaitsemme harvinaista aktiivisuutta tilillänne, joka viittaa potentiaaliseen tietoturvariskiin. Näin ollen katsomme tarpeelliseksi suorittaa pikaisen tarkastuksen, jolla taataan henkilöllisyytenne turva kaikilta mahdollisilta uhanaiheuttajilta.

Vaadimme teitä kiireellisesti tekemään henkilöllisyyden vahvistuksen napsauttamalla alla olevaa "Suorita varmennus nyt" -linkkiä. Tämä menettely on kehitetty yksinkertaiseksi ja nopeaksi, ja se on äärimmäisen kriittinen tilinne suojan kannalta. Jos emme saa vastaustanne kiireellisesti, meidän täytyy valitettavasti toteuttaa toimenpiteitä tilinne turvaamiseksi, jotka voivat käsittää väliaikaisen pääsyn estämisen tilillenne.


Suorita varmennus nyt
(tämä linkki vie valesivulle, joka on todettu verkkoturvayrityksissä vaaralliseksi)


Ymmärrämme, että tämä kehotus voi tulla odottamatta, mutta haluamme vakuuttaa, että nämä toimet ovat toteutettu etujenne nimissä. Arvostamme suuresti sitoutumistanne tässä prosessissa ja olemme aina valmiina tukemaan läpi koko prosessin.

Sydämestä kiittäen ymmärryksestänne ja nopeasta toimenpiteestänne.

Lämpimin terveisin,
OP:n Asiakaspalvelutiimi

© OP Ryhmä - BIC: OKOYFIHH

---------------------------------------------------------------------------

Tämä kirje on siis ansa. Jos sinulla on epäilys, että pankkiasioissasi olisi tarkistettavaa, kirjoita selaimesi otsakeriville (tässä tapauksessa) op.fi ja paina enter. Aukeava sivu on pankin virallinen sivu, jolta pääset turvalliseen tilillekirjautumiseen.
Eteen aukeaa aluksi "evästeikkuna", jossa voit klikata "vain välttämättömimmät" (tai vaikkapa kaikki).

Oikealla yläkulmassa on ympyrässä kolme viivaa. Se on hakemisto, josta aukeaa palveluvalikko.

"Rahat" valikosta aukeaa kaikki tarvitsemasi talouteen liittyvät palvelut ja kun juoksutat valikkoa alas, valikon alalaidasta löytyy mm. kortin sulkupalvelu, jos olet erehtynyt antamaan rikollisille korttisi tietoja. Mm. Visa-kortilla tehtyjen ostosten yhteydessä annetut henkilötiedot ja kortin tiedot ovat vaarallisia rikollisten käsissä.

Op:n sivuilta löytyy nevoja, jos olet joutunut huijarin uhriksi.
https://www.op.fi/turvallinen-asiointi?icmp=yl-ft-turvallisuus

 


1 kommentti:

  1. HUIJARI kirjoittaa, että "Jos emme saa vastaustanne kiireellisesti, meidän täytyy valitettavasti toteuttaa toimenpiteitä tilinne turvaamiseksi, jotka voivat käsittää väliaikaisen pääsyn estämisen tilillenne."

    Jos epämääräisessä tilanteessa pankki oikeasti lupaisi nopeasti estää tilin käytön, olisin tyytyväinen. Niin monelta on huijattu kymmeniätuhansia muutamassa minuutissa, eikä pankin järjestelmät ole heränneet. Toisaalta pankin valvonta on joskus alkanut kysellä alle satasen siirtoja kun on käytetty niiden mielestä "hämäriä sanoja" viestikentässä.

    Pankin lähettämissä sähköposteissa olevia linkkejä EN klikkaile.

    Suoraan pankin oman verkkosivun kautta kirjautuisin tai soittaisin niiden asiakaspalveluun.

    Siis tilin sulkeminen olisi tietysti harmittava tilanne, mutta parempi niin päin kuin se, että tili on typötyhjä ja huijari tyhjentänyt vielä luottokortin maksimit.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB