maanantai 4. maaliskuuta 2024

VERKKOTUNNUS - HUIJAUS

Otsake:
Riski verkkotunnuksen menettämisestä !

Tämä huijaus kohdistuu ilmeisimmin PK yrityksiin. Valveutuneet verkkotunnusten omistajat eivät näin läpinäkyvään ansaan lankea.

Ihan ensimmäiseksi kannattaa käydä verkossa toteamassa, onko oma tunnus vielä käytössä. ON (ainakaan tämän kirjeen lähettäjä ei sitä ole pystynyt poistamaan, ellet ole jo klikkaillut linkkiosoitteeseen ja kirjautunut rikollisen ansaan).

Sen jälkeen voi vilkaista, mistä posti on saapunut: <0100018e0900ac22-dd121748-1dff-4283-8a0d-c479684e3979-000000@mail.tiendanube(.)com> joka on aivan selvä huu-haa osoite, jonka kotipaikka on Brasilia. "tiendanube.com" on verkkokauppa-alustatilaa kauppaava firma. Tämä verkkorikollinen on päässyt käyttämään sen postipalvelinta ilmaisena kauppa-alustana - huijaus tarkoitukseen, (kuten firma mainostaa).

Jos vieläkään ei hälytyskello soi, kannattaa tutkituttaa tuo linkkiosoite: https://t(.)co/vb00asgYk0. Tämä on Twitterin, nykyisin X:n lyhenne, jonka taakse rikollisen on helppo kätkeä oma osoitteensa pois kriittisiltä katseilta.

Kun lyhenne avataan paljastuu seuraavan tason huijaus: "https://louhifi.wpenginepowered(.)com/louhi/login.html" 

Kuten valveutunut verkkosurffaaja havaitsee, tämä ei ole Louhen osoite. Osoite vie louhi-kansioon login.html:ään, jossa sinun Louhi-asiakastunnuksesi varastetaan ja sen jälkeen verkkosivustosi ovat todellisessa vaarassa.

-------------------------------------KIRJE-----------------------------------


"louhifi.wpenginepowered(.)com" nimistä osoitetta ei löydy tällä hetkellä verkosta, joten saattaa olla, että verkkoturvayritykset tai palveluntarjoaja on sen jo poistanut käytöstä rikollisen toiminnan vuoksi. Onneksemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB