maanantai 3. helmikuuta 2020

Terveystalon verkkoajanvarauksen asiakastietoihin tehty tietomurto

Tällainen posti saapui Terveystalon asiakkaille:

"Terveystalon sähköiseen verkkoajanvaraukseen on kohdistunut tietojenkalastelua. Tämän seurauksena yksittäisten henkilöiden henkilötunnus on todennäköisesti saatu selvitettyä. Verkkoajanvarauksessa ei käsitellä potilastietoja, ainoastaan nimi- ja henkilötunnustietoja. Potilastietoja verkkoajanvarauksen kautta ei saa selvitettyä. "
 JATKUU
"Terveystalo on tehnyt asiasta rikosilmoituksen poliisille ja ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle sekä Suomen kyberturvallisuuskeskukselle. Lisäksi kaikkia asianosaisia henkilöitä on tiedotettu tapahtuneesta."


"asianosaisia henkilöitä on tiedotettu tapahtuneesta"
Oleellisinta tässä tiedotteessa olisi ollut, "onko TÄMÄN VIESTIN saaneen asiakkaan tiedot joutuneet verkkorikollisille?" Tämä on tiedotuksen moka ja aiheuttanee Terveystalolle runsaan kyselyiden ryöpyn. Itse ajanvarauspalvelu on nyt suljettu mutta seurauksia on odotettavissa, esimerkiksi aiheettomina verkkotilauksina ja laskuina ties mistä palvelusta tai toiminnasta.
Verkko on täynnä huolimattomasti suunniteltuja verkkotilausmahdollisuuksia, jotka mahdollistavat varastettujen henkilötietojen käytön. TIETO henkilötietojen joutumisesta rikollisten käsiin auttaisi uhreja seuraamaan sähköpostia sillä silmällä, eikä vain heittelemään epämääräisiä laskuja roskikseen. Niitä voidaan edelleen periä.

Yleensä henkilötietojen mukana on myös SÄHKÖPOSTIOSOITTEET, jotka on SYYTÄ VAIHTAA tällaisessa tapauksessa. Se on yksi syy, selkeästä tiedosta, onko nimenomaisen asiakkaan tiedot varastettu vaiko ei.

Toivottavasti Terveustalon ASIAKKAAT ymmärtäävät, että Terveystalo on vastuussa Terveystalolle luovutettujen tietojen väärinkäytöstä ja niiden aiheuttamista kuluista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB