sunnuntai 25. syyskuuta 2022

any.run virustarkistajasta löytyy vaarallinen tietokanta

Venäläinen Yandex on perustanut haittaohjelmia tunnistavan sivuston "any.run" MUTTA sen tarjoama virusraporttikanta on merkitty Googlen toimesta VAARALLISEKSI.

Hakutulos kertoo linkistä "https://app.any(.)run/submissions/":
-----------------------------------------

(punainen ajokietomerkki kertoo sivuston olevan vaarallinen. Saattaa olla, että koska kanta on pullollaan vaarallisia "näytteitä", se on ilman muuta vaarallinen ja toiminnee hakkereiden haittakoodien opinto- ja jakokeskuksena?)
------------------------------------------------.

En ota kantaa, onko AnyRun virusanalyysi vaarallinen vaiko ei mutta itse en sitä käyttäisi. Luottamus kaikkeen Venäjältä saapuvaan on mennyt. Verkossa kerrotaan, että perustaja ei edes ole venäläinen MUTTA nyt homma pyörii Yandexin koneella, joka on venäjällä, enkä luota venäläiseen alustaan pätkääkään. Yandexin koneelle johtaa useampikin haittapostilinkki.

Any Runin Perustajasta kerrotaan:
"Any. Run is based out of United Arab Emirates and was founded in 2016 by security researcher Alexey Lapshin.".


2 kommenttia:

  1. Kaikki venäläinen ei ole turvallista. Varsinkin tässä maailman tilanteessa kannattaa vältellä turhia rönsyjä sieltäpäin. Lisäksi boikotoida voi ihan periaatesyistä.

    Anyrunin perustajasta löytyy jotain tietoa, tai ainakin kirjaimelleen samannimisestä ja mainitun yrityksen perustajaksi mainitusta henkilöstä: "Aleksey Lapshin is a Founder and CEO at ANY.RUN. Aleksey Lapshin attended Ulyanovsk State Technical University and Ulyanovsk State Agrarian University."

    Jatkohaku Googlella löytää kärkituloksina kaupungin ja "oblastin" Ulyanovsk, joka sijaitsee Venäjällä. Siis vaikka mies ei tällä hetkellä olisi itänaapurissa, niin on ainakin lähtöisin sieltä. Kun katsoo Facebookista, niin siellä löytyy myös miehen sekä anyrunin tilit, joissa on merkitty paikaksi Ulyanovsk. Voi tietysti olla vanhentunutta tietoa. Aleksey voi tietysti olla sotaa vastaan. Moni venäläinen vastustaa tätä hyökkäyssotaa, mutta ei halua itseään tai läheisiään kuolemantuomiolle.

    VastaaPoista
  2. Anyrun näyttää vaativan rekisteröitymistä, jotta voi omia tarkistuksia tehdä. Ei näytä putipuhtoiselta venäläiseltä kun 24 tunnin ajalta on kolmanneksi eniten saastuneita koneita skannattu Venäjällä. Otettaessa huomioon niiden rajatut internetyhteydet, todellinen määrä olisi varmaankin suurempi. Tilastot ei paljoa vedä kotiinpäin. Sivun turvallisuudesta ei kuitenkaan ole takuita.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB