perjantai 16. syyskuuta 2022

"NORDEA"-huijaus


Nordean virallisilla verkkosivuilla on myös varoitus tästä huijausviestistä. Nordean nimissä tulee ilmoituksia, että "Nordea Wallet" -sovelluksen käytön jatkamiseksi pitää varmennusmenettely tehdä uudelleen. En ole Nordean asiakas, mutta halutaan varmennusta. Joopa-joo.

 

Sähköposti näyttää tältä:

Viestissä näkyvä puhelinnumero ei ole Nordean, vaan Matkahuollon!

Lähettäjän erikoisen sähköpostiosoitteen pitäisi hälyttää huijauksesta. Jos sähköpostiasetuksissa on valittu näytettäväksi pelkkä nimi, tässä näkyisi vain @nordea_fi, joka hämäisi kokematonta käyttäjää.

Varsinaisen viestin perässä näkyy muutama numero ja jotain vaakaviivoja. Viivojen kohdalla on oikeasti tekstiä ja linkkejä. Teksti ei näy, koska kirjasimen väri on asetettu valkoiseksi. Kun vaihdan ikkunan taustavärin, tulee "piiloteksti" esille.


Alussa oleva linkki "Tarkista nyt toki" vie huijaussivulle seafrigo(.)sg/2022.html. VAARALLINEN!!!

Sieltä latautuu Nordean näköinen sivu, mutta osoiterivillä näkyy aivan jotain muuta. Kun siihen syöttää jonkin satunnaisen tunnuksen, käynnistyy "kirjautuminen". Yllätys, ei se toimi. Sivu jää ikuiseen silmukkaan, latailee itseään uudestaan ja uudestaan. Huijari olisi tietysti halunnut oikean Nordea-tunnuksen, tällä kertaa jäi ilman.

Tältä huijaussivut näyttävät:





3 kommenttia:

  1. Näitä vastaavia todennäköisesti saapuu eri pankkien nimillä, joten kannattaa olla aina tarkkana. Pankki ei tällaisia "varmennuskyselyitä" tee verkkolinkin kautta.
    S-Pankista oli asiakastileitä viety suuria summia, tosin hakkeroimalla. Onneksi hakkerit saatiin kiinni.

    VastaaPoista
  2. Muutama vuosikymmen sitten pankkikirjat jäivät museoon. Tarkistan vanhojen tapojen mukaan aina tiliotteet sekä kortti- ja verkko-ostokset.

    Itse olen S-Pankin asiakas. Omalle kohdalle tuo S-Pankki kriisi ei ainakaan vielä ole osunut. Sitä päivää odotellessa...

    VastaaPoista
  3. Nyt ainakin Firefox hälyttää, että tämä sivu on vaarallinen. Vahinkoklikkaukselta turvassa...

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB