maanantai 26. joulukuuta 2022

ANSA - JOTA BLOGGER EI ANNA JULKAISTA

Blogger ei anna julkaista "seksisävytteistä" ansakirjettä edes sensuroituna.
Olisipa palveluntarjoajat yhtä tehokkaita, niin tällaisia ansoja ei enää liikkuisi posteissa kaiken ikäisille lähetettyinä.

Tämän kirjeen lähetysosoite (persmailer@healtrare(.)info) on merkitty verkkoturvasivuilla VAARALLISEKSI ja toinen lyhennyspalvelun taakse piilotetuista linkeitä on todettu "henkilötietovarkaaksi".

Otsakkeessa on "ikäänkuin" varoituksena (+18) ja viitataan aikuissisältöön. Tämä tarkoittaa tietenkin, että kaikki alaikäiset lukevat kirjeen mielenkiinnolla ja menevät kirjeen ansalinkkeihin.

Kuten jo useampaankin otteeseen olen varoittanut, nämä otsakkeillaan ja sisällöllään "seksipitoiset" kirjeet ovat 100% ansoja, joilla kerätään henkilötietoja verkkorikoksia varten. Rikoksen uhri on se, joka henkilötietonsa näille linkitetyille sivuille antaa. Linkeistä saattaa myös koneellesi saapua VIRUS.

En kehoita kokeilemaan tällaisen kirjeen linkkejä. Verkkoturvasivut ovat aina askeleen jäljessä huijareita, joten näiden seksikirjeiden linkkejä ei ole mitään syytä lähteä kokeilemaan, oman, koneesi ja kansallisenkin turvallisuuden vuoksi. 


 

2 kommenttia:

  1. Englanninkielellä PersMailer on ehkä lyhenne esimerkiksi Personal Mailerista. Suomenkielisille se vihjaa vahvasti taustapuolelle :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Tuo postiosoitteen "pers" oli viattomin "rivous" tuossa kirjeessä. Kun yritin useammallakin sensuroidulla kirjeversiolla julkaisua, kirjettä ei saanut varoitukseksi esille. No eihän itse kirje tärkeä ollut, vaan varoitus näistäkin viritelmistä.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB