sunnuntai 11. joulukuuta 2022

FEDEX PAKETTIA EI OLE TULOSSA

Joulun alla saapuu paketteja MUTTA myös niiden joukossa huijareilta "näköis"-viestejä, joilla huijataan rahaa ja varastetaan henkilötietoja.
Tämä viesti saapuu FEDEXn nimissä mutta on huijausyritys. Linkin on virustorjunta-alan yritys todennut vaaralliseksi. Kirje on lähetetty tunnetulta roskapostikoneelta, joka sijaitsee SEYCHELLES -saarilla. Lähettäjän domainnimi on rekisteröity Zaireen. Osoite näkyy kun vie kohdistimen lähettäjänimen yläpuolelle (näkyy kuvakaappauksessa). 
Lähettäjäfirman toiminnasta kertoo kotisivun mainos "Buy Automatic Instagram Likes! 100% Real, Unlimited Posts!" eli huijari auttaa muitakin huijaamaan.

--------------------------KIRJE--------------------------


3 kommenttia:

  1. Tuo pääte .ZA on Etelä-Afrikan (Zuid-Afrika) maatunnus.

    Zairella oli .ZR
    Vuodesta 1997 Zaire on ollut nimeltään "Kongon demokraattinen tasavalta" ja sen maatunnus .CD

    ---------------------

    Epämääräisiä paketteja EI pidä noutaa.

    Nykyäänhän myös pakettiautomaatteja käytetään rikosten apuvälineinä. Varas tilaa toisen henkilön nimellä verkkokaupoista tavaraa laskulla ja pyytää sen suoraan automaattiin. Varas hakee tavaran ja jättää mukana tulevan laskun maksamatta. Identiteettivarkauden uhri saa sitten siitä laskusta perintäkirjeen ja ihmettelee, että ei ole verkkokaupoissa ostellut eikä ikinä edes internettiä käyttänyt. Tämänkin huijauksen mahdollistaa liiallinen digitalisaatio. Paremmin oli silloin kun joka kylässä oli posti, pankki ja poliisi.

    VastaaPoista
  2. Esimerkkinä Ylen pari vuotta vanha (en laita linkkiä tähän) juttu verkkokauppavarkaista, hakusanat: "Osta nyt älä maksa koskaan"

    Vahinkojen minimoiseksi muistutus: kaikki paperilaskut sekä verkkopankkiin tulevat e-laskut, korttimaksut ja tiliotteet täytyy tarkistaa AINA.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB