torstai 1. joulukuuta 2022

OP neuvoo pankkitunnusten käytössä

Näin tekevät varmasti kaikki muutkin pankin.
Pankkien nimissä saapuu mitä kierompia ansakirjeitä, joten on erittään tärkeää ymmärtää pitää pankkitunnuksesi salassa. Alla leike OP:n ohjeista.

--------------------------OP:n NEUVO--------------------------------

Pankki, poliisi tai viranomainen ei koskaan kysy tunnustasi tai sen osia puhelimessa tai esimerkiksi tekstiviestillä, sähköpostilla tai pikaviestipalvelulla. Näin toimii vain rikollinen.
Jos sinulle lähetetään linkki viestillä, älä kirjaudu tai anna tunnuksesi osia sen kautta. Vahvista Mobiiliavaimella tai Avainlukulistalla vain ne tapahtumat, joita olet itse tekemässä. Tarkista sivuston osoite, jolle syötät tunnuksesi. OP:n palveluihin voit kirjautua turvallisesti OP:n mobiilisovelluksessa tai kirjoittamalla verkkoselaimen osoiteriville www.op.fi. Tunnus on turvallista antaa myös palveluihin, jotka on kerrottu OP:n verkkosivuilla osoitteessa op.fi/tunnukset kohdassa ”Täältä voit tarkistaa OP:n tarjoamien palveluiden osoitteet ja nimet”. (Jokaisella pankilla on varmasti opastussivu turvallisesta pankkiasioimisesta verkon kautta)

Suojaa tunnuksesi niin, että ulkopuolinen ei näe näppäilemiäsi tai näytöllä olevia tietoja, ja varmista, että tiedot eivät jää ulkopuolisten saataville. (tyhjennä selainmuisti jos osaat sen tehdä)

Tunnus lapsille ja nuorille
Huoltajien harkinnan mukaan 7–17-vuotias voi saada käyttöönsä OP:n tunnuksen ja asioida OP:n digitaalisissa palveluissa hänelle annettujen käyttöoikeuksien mukaisesti. 15–17-vuotias näkee digitaalisissa palveluissa myös omat tilinsä, joihin hänellä ei ole vielä käyttöoikeuksia.

OP Sulkupalvelu numerossa +358 100 0555 on avoinna aina
Jos tunnuksesi tai sen osa katoaa tai epäilet niiden joutuneen vääriin käsiin, sulje tunnus soittamalla OP Sulkupalveluun. Palvelu on avoinna 24 h/vrk. Talleta numero kännykkääsi.

VISA-kortin sulkeminen onkin sitten oma operaationsa. Jos ja vaikka VISA-kortti on hankittu pankin kautta, tiliä ei välttämättä suljeta pankin kautta.
Jouduin itse ainakin asioimaan suoraan VISAN kanssa puhelimitse (koska verkkyhteyttä ei VISAan löytynyt).

"Sulje korttisi välittömästi soittamalla korttien sulkupalveluun, joka on auki 24 tuntia vuorokaudessa: Suomesta soitettaessa numeroon 020 333 (pvm/mpm) Ulkomailta soitettaessa numeroon + 358 20 333. Varanumero ulkomailta: + 358 800 1 2400."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB