torstai 9. maaliskuuta 2023

Cum2Date ja Cam2Date seurustelupalsta on huijaus

Minulle on saapunut muutamassa päivässä jo sata "seurusteluviestiä" tältä huijarilta.
Pyytämättä ja tilaamatta ja ilman mahdollisuutta estoon. Lue miksi näin.

Tästä sivustosta olen varoittanut jo aikaisemmin mutta kertaus on opintojen äiti.
message@atlasmails(.)com osoitteesta lähettäjänimellä Cum2Date ja Cam2Date sähköpostit ovat huijausyritys. Robotti pommittaa näillä feikki seurustelutarjouksilla säännöllisin väliajoin. Kolmessa päivässä yli 300 spämmiä. Menevät suoraan roskiin.

Palvelu vaikuttaa nettideittipalstalta mutta sen tarkoitus on vedättää vastentahtoisia "asiakkaitaan" kertomaan henkilötietojaan.
Pääasiassa seurusteluhuijauksiin on valjastettu robotteja joilla "seurustelua" johdatellaan yhä henkilkökohtaisemman tiedon urkkimiseen. Yleensä tilane päättyy joko vapaaehtoiseen maksuun ulkomaalaiselle tilille, jollakin surulliseen tarinaan kiedotulla syyllä tai suorastaan pankkitilisi tyhjennykseen kalastelluilla tiedoilla tai viruksen asentamiseen koneellesi esimerkiksi videon katseluohjelman nimissä. Palvelua saatetaan myös hyödyntää kiristykseen, jos olet lähettänyt sinne intiimejä kuvia itsestäsi. Videoseurusteluun viittaa tuo nimi Cam2Date, joka ilmeisesti on jouduttu, roskapostisuotimien vuoksi, muuttamaan muotoon Cum2Date.
Tämä ansapalvelu toimii "mlkp.atlasmails(.)com koneella" joka sijaitsee (MH) Marshallinsaarilla.
Palveluntarjoaja ei ole toistaiseksi suostunut heittäämään toimijaa ulos koneeltaan, eli "palvelu" on ilmeisesti palveluntarjoajan oma. Virusskannerit eivä löydä helposti vaaraa, koska se on linkkien takana. Kuvakaappaus kertoo todellisuuden.

LINKKI josta pitäisi päästä kieltämään spämmäys, johtaa ansaan, kuten yleensä rikolliseen tarkoitukseen koodatuissa sivustoissa tapahtuu.
Kokeilin virustoimintani pitävyyttä. Virusturva toimi ja sain seuraavan varoituksen:

Tarkkanäköisimmät voivat nähdä tuossa mustassa palkissa "ikäänkuin" mahdollisen seurustrelukumppanin kuvan. Mistä lie verkkosivulta varastettu.  Sivun olisi kuitenkin pitänyt palvella ainoastaan sähköpostitulvan kieltämisen tarkoituksessa. Malwarebytes virustorjunta varoittaa ihan muusta. Vain roskapostisuodatus auttaa.
 
GMAIL selaimessa on mahdollista ilmiantaa kirjeet "phishing" "henkilötietovarkaus" -tuotteiksi.
Käytin tuota ominaiisuutta ja kirjetulva hyytyi.

Koneellani on myös F-Securen selaussuoja. Olen usein huomannut, että eri virustorjuntaohjelmat löytävät viruksen tai vaaran selatulta sivulta kovin satunnaisesti. Osa vaaroista on linkkien takana ja jos virustorjunta ei löydä kannastaan vaarallista linkkiä, ei varoitusta synny. Linkit saatetaan myös uudelleenohjata osoitteesta toiseen. Virustorjunta on aina askeleen jäljessä verkkorikollisia, koska ne keräävät tietokantansa jälkijunassa.Ei kannata kokeilla onneaan, vaikka virustorjunta olisikin kunnossa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB