torstai 30. maaliskuuta 2023

Kielipuolista "suomalaista" seurustelua. Tuskimpa edes ilmaiseksi.

Ei pitäisi vakuutella suomalaisuutta kehnolla kielitaidolla. Huijaus paljastuu nopeasti.
Ilmaisuuden vakuuttelu tarkoittaa, että halvalla et tästä ansasta tule selviämään.
Ilmaista on ainoastaan huijarilähettäjän tekaistu ilmaispostiosoite.

Seurustelupalstailmoitukset ovat suurin huijaustyyppiryhmä verkkorikollisuudessa. Näennäisen seurustelun varjolla kynitään ihmisiä monin eri tavoin. Ei myöskään ole uutta, että näiltä kontaktisivuilta tarttuu koneellesi VIRUS.
Postiselain on varoittanut valmiiksi "Spam" leimalla. Verkkoturvasivustoilla, kirjeessä olevan linkin osoite on leimattu VAARALLISEKSI.

----------------------KUVAKAAPPAUS KIRJEESTÄ------------------------

Tässä alla kuvakaappaus siitä palvelun osasta, joka tulee sinulle arvaamattoman kalliiksi.
Kun luovutat huijarille tietojasi, vaikkapa ihan aluksi puhelinnumeron ja kotiosoitteen, näillä tiedoilla voidaan jo vastuuttomissa verkkokaupoissa ja verkkopalveluissa, tehdä verkko-ostoksia laskuusi. Nimesi löytyy sähköpostiosoitteesta, jonka huijari saa vahvistettua kun vastaat kirjeeseen.
Seurusteluksi naamioidun kanssakäymisen aikana vaihdetut, intiimit kuvat käytetään kiristykseen, tai niiden ohella koneellesi ujutetaan VIRUS. "Ilmaista lounasta" ei nyt vaan kertakaikkiaan ole.


1 kommentti:

  1. Yhteystietojen turvallisessa käytössä kannattaa itse tehdä oma osansa. Nimeltä mainitsemattoman ruotsalaisen mediakonsernin yhden lehden tilaajana tiedän, että verkkopalveluihin pääsee kirjautumaan pelkällä asiakasnumero+postinumero-yhdistelmällä.

    JOS saa nykyään vielä paperipostia. kannattaa joskus tutkia osoitelappu. Useimmiten se kertoo riittävästi. Eurojensa suojaksi eli rahanturvaajana paperipostista ainakin henkilökohtaisia tietoja sisältävät osat pitäisi polttaa tai silputa hyvin pieniksi murusiksi. Perinteisen maailman ja digimaailman rinnakkainen olemassaolo on vaarallista.

    Nykyään ei kannata olla turhan luottavainen. Ammattihuijareita on paljon ja toimintaa ketjutetaan ja siirretään ulkomaille. Hävinneiden rahojen löytymisestä tehdään erittäin vaikeaa. Usein edes poliisi ei saa rahoja takaisin. Eikä pankki niitä korvaa, jos tapausta ei selvästi todeta tietomurroksi pankin järjestelmiin.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB