tiistai 2. tammikuuta 2024

SUOMI.FI TUNNISTAUTUMISHUIJAUS 2

Seuraava postaus kertoo syvällisemmin näistä huijaustyypeistä.
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2024/01/huijauslinkkien-vaaran-paikat.html?sc=1704197425958#c2743530822824619225

Tämän kirjeen linkit vievät huijarin näköissivulle, jolla rosvo kalastaa pankkitunnistautumistietosi ja tyhjentää tilisi. Kirje ei tule suomi.fi palvelusta, vaan osoitteesta "<suomi.fi@info(.)com>" Tämä on lähetetty Saksasta, huijarin "info.com" osoitteesta. Näkyy kuvakaappauksessa paksuviivaisessa punaisessa laatikossa. Linkit vievät huijarin näköissivulle, ei "suomi.fi" palveluun.

------------------------------------KIRJE---------------------------------

Kun näet linkin todellisen osoitteen (hiiri linkin yläpuolella) ÄLÄ KLIKKAA jos näet tuossa punaisessa laatikossa näkyvän kaltaista sotkua. Huijarit piiloittavat oikeat linkkiosotteensa lyhennyspalvelujen avulla, jolloin heidän jäljilleen on vaikeampaa päästä. Onneksi verkossa on palveluja, jotka auttavat linkin selvittämisessä. tuo "rcl.ink" on luokiteltu verkossa "turvattomaksi", joka on totta ainakin edellä mainitusta syystä. Et voi koskaan tietää, mitä lyhenteen takaa koneellesi saapuu.

Varoitus VERO ja OMAVERO -huijauksista. Mm verovirasto , Maisa ja Omakanta, käyttävät suomi.fi tunnistusta. OLE SEN KANSSA ERITTÄIN VAROVAINEN äläkä klikkaa kirjeissä olevia linkkejä. Kun olet lukenut nämä artikkelit, ymmärrät miksi. https://vaarallinenweb.blogspot.com/2023/12/vero-huijauksia-liikkeella.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB