maanantai 15. tammikuuta 2024

POSTI - PAKETTI JOTA EI OLE

Yksitoista virusturvayhtiötö VAROTTAA TÄSTÄ LINKKIOSOTTEESTA!
POSTI - logolla ja ilmeellä rakennettu "pakettiansa". Näitä saapuu silloin tällöin ja on hyvä näistä muistuttaa. En ole tilannut postin kautta mitään, eikä tämä kirje ole lähetetty postista, vaan Kualalumpurista, huijarin rakentamasta aliosiotteesta "rodrigorey@iad1-shared-e1-11.dreamhost(.)com". Valeosoite on myös tuo näkyvissä oleva "support@posti.thepolen...". Todellinen lähetysosoite näkyy lähdekoodin headerissa.
Kaikissa tapauksissa JOS tämä lähetys olisi tullut postista, olisi lähettäjän osoite päättynyt nimeen "posti.fi". Jos postin nimi on jossain muussa kohtaa osoitetta, kirje on huijarilta.Samoin, Posti tuskin lähettää sinulle kirjeessään maksulinkkiä, TÄMÄ LINKKI (jualtasspunbond(.)com//FI-457/) ON ANSA. Kirjautumistietosi kerätään ja pankkitilisi tyhjennetään.

---------------------------------------KIRJE----------------------------------------

LISÄÄ POSTIHUIJAUSVAROITUKSIA LÖYTYY TÄSTÄKIN BLOGISTA:

1 kommentti:

  1. Kiitos kommentista. Laitoin lisää varoittavia esimerkkejä muista POSTI - huijausyypeistä. Niitä riittää, joten joka kerran, kun Posti, tai joku muu pakettikuljetusfirma jotain ilmoittaa, kannattaa olla varuillaan, kuten myös pankkien ilmoitusten ja kaikkia vahvaa kirjautumista vaativien kirjeiden kanssa. Näinä aikoina ei kannata klikkailla tällaisten kirjeitten linkkejä, vaan todellakin tarkistaa palvelu, yrityksen tai instanssin virallisen sivun kautta oma tilanne. Tämän blogin teksteistä löytyy huijauksen paljastavia vinkkejä runsaasti. Hakukenttä vasemmassa ylänurkassa (ainakin FireFox ja Chrome selaimet) auttaa löytämään asiakohtaisia postauksia.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB