lauantai 6. heinäkuuta 2024

POSTIn nimissä saapuu paljon huijauskirjeitä

Tämäkin kirje asaapuu huijarilta. Vahinko tule olemaan huomattavasti enemmän, kuin kaksi euroa, eli ei kannata klikata linkkiä. Linkki on ilmoitettu haitalliseksi virustorjunta-alan testissä. Kyse on henkilötietovarkaudesta, eli antamiasi henkilö- ja pankkitietoja tullaan käyttämään rikokseen.
Todellinen kirjeen lähetysosoite on:"
mo4-p04-ob.smtp.rzone(.)de", joka myös on ilmoitettu verkkoturvayrityksen toimesta haitalliseksi osoitteeksi. Näkyville kirjoitettu osoite ei myöskään viittaa milläänlailla POSTIin. Sininen osuus (posti.fi) ei ole postiosoite, van osoitteen "nimiosuus". Postiosoite näkyy hakasuluissa. Tosin siis sekään ei ole SE todellinen lähetysosoite. Kirje saapuu Saksasta mutta lähetäjän ei tarvitse olla saksalainen. Useat typograafiset virheet ovat myös oiva varoitusmerkki.

---------------------------------------KIRJEKOPIO-----------------------------------





keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Danske Bankin nimissä erilaisia huijauksia

JOS minulla olisi Danske Bankin tili, olisin jatkuvassa boikotissa, jatkuvasti saapuvien HUIJAUSKIRJEIDEN uhkailujen mukaan. Vastaavia huijauksia tulee toki eri pankkien nimssä mutta DB on nyt suosituin tällä hetkellä. Kenties sen asiakkaita on mennyt runsaiten vipuun?

JOS minulla olisi Tili AO pankissa, Tilin tilanne olisi helposti tarkistettavisssa todellisessa "danskebank.fi" osoitteessa kirjautumalla. TÄMÄN KIRJEEN LINKKI VIE HUIJARIN OSOTTEESEEN!

--------------------------------------------KIRJE-------------------------------------------------


Kuvat eivät näy tässä kuvakaappauksessa, koska en anna selimelle lupaa esittää kuvia. Kuvan hakeminen selimen näyttöön antaa huijarille tiedon, että osoite toimii. 
Kirjeen lähetysosoite on Unkarissa. "nginx@vserver127.smtp.mcvps(.)hu". 
Kirjeessä oleva linkki veisi unkarilaiseen osoitteeseen, joka on verkon mustallalistalla.


Huijariltako korvauksia huijauksista?

Tämä on yhden tyyppinen HUIJAUS. Huijatulle muka maksetaan korvauksia, joka tarkoittaa, että sinulta ollaan huijaamassa lisää rahaa. Kyseessä on henkiklötietovarkaus, jossa tullaan utelemaan myös pankkitietojasi. Henkilötietoja liitettyinä puhelinnumeroon ei saa antaa verkossa tuntemattomille tahoille.

Kirjeen huomaa helposti huijaukseksi:

1) Tällaisia summia, tai minkäänlaisia summia ei lähetetä sinulle ilman rikosilmoitusta ja korvausvaadetta

2) kirje saapuu G-mail osotteesta. Mikään EU:n, tai muukan virallinen organisaatio EI KÄYTÄ G-MAIL osotteita. Sitäpaitsi osoite osoittaa ukrainalaisen yliopiston koneelle.

3) European Anti-Fraud Commission, “EAFC” - nimistä organisaatiota ei ole olemassa. Sensijaan on The European Anti-Fraud Office "OLAF", joka ei maksa korvauksia verkkohuijatuille, eikä missään tapauksessa maksa mitään ilman korvaushakemusta. Tässä seuraavana on TODELLISEN toimiston virallinen osoite:
https://commission.europa.eu/about-european-commission/departments-and-executive-agencies/european-anti-fraud-office_en

----------------------------------KOPIO-OSASTA-KIRJETTÄ-------------------------------------


Kirje on saapunut Ukrainasta "State University of Intellectual Technologies and Communication"

Tämä ei tarkoita sit, että huijari olisi ukrainalainen. Mahdollistä myös on, että kone on kaapattu rikolliseen käyttöön. Elämme sota-aikaa ja kaikenlainen verkkorikollisuus, esimerkiksi Venäjän taholta on erittäin yleistä. Tässä rikoksen syntipukiksi "esitetään" nyt Ukrainaa.

Olen saanut vastaavan huijauskirjeen myös FBI:n nimissä:
https://vaarallinenweb.blogspot.com/2020/03/fbi-ei-avusta-verkossa-huijattuja.html