tiistai 22. maaliskuuta 2022

FINNAIRIN nimellä saapunut kyselyansa

Vastaavista ansoista olen varoittanut jo useammankin kerran.
Tämä on tyypillinen henkilötietovarkausyritys. Henkilötiedoillasi voi tehdä verkko-ostoksia ja tilata verkkopalveluja. Henkilövarkausansoissa, rosvo saattaa udella myös pankkitilisi numeron, jonka jälkeen tilisi tyhjennetään.

Kirje ei tule Finnairista. Lähettäjä on: "info(@)airhme.com", joka ei ole missään telkemisissä Finnairin kanssa. Finnairin osoite on muotoa: "xxxx@email.finnair.com".  "Airhme.com" yrityksen toimialaksi verkkosivulla on ilmoitettu: "Vacation Rentals, Homes, Apartments & Rooms for Rent". Sen domainnimeä on käytetty ilmeisesti hakkeroimalla kone.
Norton virustorjunta varoittaa osoitteesta.

Linkissä tämän tekstiun alapuolella on aikaisempi varoitus samasta aiheesta. Saapuvan postin osoite ja linkit eri mutta sisältö ja toimintaidea sama.
Verkkorikolliset ovat laiskoja. Jos tämä ansa on ollut tuottava, miksi sitä muuttamaan. Aina joku onneton tähän taas lankeaa ja pääsee rahoistaan. 

https://vaarallinenweb.blogspot.com/2022/03/finnairin-lahjakorttikysely-on-ansa.html

Kilpailut ja kyselytutkimukset ovat tyypillisiä henkilötietovarkausyrityksiä. HENKILÖTIETOVARKAUS ei ole pikkujuttu. Verkosta löytyy vastuuttomia kauppiaita, jotka myyvät palveluksiaan ja tuotteitaan "sinun henkilötiedoillasi". Huonoimmassa tapauksessa olet kirjoittanut väärennettyyn verkkotilaukseen myös Visa tunnuksesi, tai antanut "pankin valesivulla" pankkitunnuksesi. Kun epäilet, että tietojasi on joutunut rikollisille, ota yhteys pankkiisi ja poliisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB