sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Venäläistä laihdutusta virusposteilla

Tämä kirje saapui jälleen venäjältä. Kirjeen lähdekoodista käy ilmi, että roskapostittajalla on ollut pääsy Hartwallareenan sähköpostilistoihin, tai konnalla on ollut mahdollista saada muuta kautta areenan sähköpostilistoilta henkilöiden sähköpostiosoitteita, joita näkyy lähdekoodissa. Hartwallareenan tietoja on näkynyt jo aikaisemmissakin roskaposteissa. Mailchimpin postituspalvelun nimi on myös kopioitu lähdekoodiin - ikäänkuin postittajan välineenä. Mailchimp kiistää palveluaan käytetyn tähän roskapostitukseen.
Tämä kuuluu suureen roskapostiryppääseen, jonka ilmeisenä tarkoituksena on kaapata orjakoneita viruksen avulla.

"bitly"-lyhennetty linkkiosoite on todettu verkossa vaaralliseksi, joten linkkeihin ei ole syytä koskea. 

Linkeistä: jonkin ajurin, tai luvatun ilmaisohjelman asennuslinkistä voi saapua koneesi kaappaava VIRUS? Edes vastausosoitetta ei saa käyttää tai "peruuta tilaus" linkkiä ei saa klikata, koska se vie samaan ansaan kuin kirjeen muutkin linkit. Saastunutta konetta voi olla vaikea itse huomata, koska kaapparivirus aktivoituu hyökkäykseen ajastettuna ja siinä vaiheessa koneen suorituskyky saattaa laskea (takkuilee) ja linjaliikenne kasvaa.
MUISTA, että kun näyttöön ilmestyy minkä tahansa ohjelman asennuslupaa kysyvä ikkuna, kiellä asennus. JOS tiedät, että koneeellesi jotakin ohjelmistoa tai ajuria tarvitaan, hae tuo ohjelma ja ajuri asianomaisen softakauppiaan omilta sivuilta EI KOSKAAN E-MAIL LINKEISTÄ!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB