sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Potenssilääkettä venäjältä

Venäjältä saapuu edelleen katkeamaton virta erilaisia roskaposteja.
Kirjeissä tarjotaan kaikkea mahdollista taivaan ja maan väliltä. Viimeksi on saapunut potenssilääkemainos ja laihdutusvalmistemainos. Yhteistä niissä on usein lähdekoodin samankaltaisuus ja se, että roskapostit on yleensä postitettu venäläiseltä palvelimelta, vaikka osoitteen domainnimi olisi rekisteröity muualla. Esim. usein Islannissa tai Alankomaissa.

Nyt näyttää olevan käytössä lähetysosoitteet domaineista: mignons.shop, offerstorm.shop, grimlins.shop,

Linkit vievät: crazytulip.com, offerstorm.shop, grimlins.shop, 

Kirjeet lyhenevät. Saako Trolli palkkansa postitetusta kirjemassasta? Kuulostaa vanhalta Neuvostoliittolaiselta kolhoosipalkkiokäytännöltä. Laadusta ei niin väliä, kunhan on paljon.
"Peruuta tilaus tästä" -linkki vie myös ansaan.

Linkeistä: jonkin ajurin, tai luvatun ilmaisohjelman asennuslinkistä on mahdollista saapua koneesi kaappaava VIRUS? Edes vastausosoitetta ei saa käyttää tai "peruuta tilaus" linkkiä ei saa klikata, koska se vie samaan ansaan kuin kirjeen muutkin linkit. Saastunutta konetta voi olla vaikea itse huomata, koska kaapparivirus aktivoituu hyökkäykseen ajastettuna ja siinä vaiheessa koneen suorituskyky saattaa laskea (takkuilee) ja linjaliikenne kasvaa.
MUISTA, että kun näyttöön ilmestyy minkä tahansa ohjelman asennuslupaa kysyvä ikkuna, kiellä asennus. JOS tiedät, että koneeellesi jotakin ohjelmistoa tai ajuria tarvitaan, hae tuo ohjelma ja ajuri asianomaisen softakauppiaan omilta sivuilta EI KOSKAAN E-MAIL LINKEISTÄ!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB