lauantai 19. maaliskuuta 2022

Vanha laihdutusansa vakiospämmeriltä

Tämä postiosoite "info(@)offerstrorm.shop" on lähettänyt jo pidemmän aikaa haittapostia, joiden linkit ovat vaarallisiksi tai arveluttaviksi luokiteltuja verkkoturvapalveluissa. Kirje on erittäin pelkistetty ja puhtaasti ansatarkoitukseen tehty.
Kirje saapuu Venäjältä. Palveluntarjoaja on Moskovassa, "IHOR SERVERS", vaikka domainnimi on rekisteröity hämäyksen vuoksi Islantiin. Tämä on ollut hyvin tyypillistä näille venäläisille trolliosoitteille. "offerstorm.shop" osoitteen voi surutta plokata postiohjelmienne suodattimilla. Osoite on vaarallinen ja mitään tärkeää ei sieltä tule. Vastaava domainnimi "OfferStorm.com" näyttää olevan myynnissä. Älä osta. Se on verkomaineeltaan liattu spämmerin käytössä "shop" pidenteellä.

ÄLÄ VASTAA, ÄLÄ KLIKKAA LINKKEJÄ. Ei myöskään saa klikata tuota "Peru tilaus" linkkiä. Kaikki linkit vievät ansaan.

NORTON virustarkistus kertoo lähettäjän palvelinosoitteesta:


Tilausansat ovat tyypillisiä henkilötietovarkausyrityksiä. HENKILÖTIETOVARKAUS ei ole pikkujuttu. Verkosta löytyy vastuuttomia kauppiaita, jotka myyvät palveluksiaan ja tuotteitaan "sinun henkilötiedoillasi". Huonoimmassa tapauksessa olet kirjoittanut väärennettyyn verkkotilaukseen myös Visa tunnukset, tai antanut "pankin valesivulla" pankkitunnuksesi. Kun epäilet, että tietojasi on joutunut rikollisille, ota yhteys pankkiisi ja poliisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB