perjantai 13. toukokuuta 2022

ROSKAPOSTITULVA YLTYY NATOJÄSENYYDEN TAHDISSA

Roskaposteja saapuu yhä tihenevässä tahdissa. Muiden muassa Trolleilla on kiire saada anastettua Kyberhyökkäyksiä varten orjakoneita Suomea vastaan. Tulemme ilmeisesti näkemään lähiaikoina useita julkisten palveluiden pimenemisiä. Aina joku onneton klikkailee näihin ansaposteihin ja saastuttaa koneensa. Nyt viimeksi oli kohteena Euroviisut ja Ukrainan voiton sabotoiminen. Eivät onnistuneet.

Ylesohjeena voisi sanoa, että NYT kannattaa kaikki mainoskirjeet heittää, lukemattomina roskikseen, ihan kansallisen verkkoturvallisuuden nimissä.

--------------------------------VAARALLISIA KIRJEITÄ--------------------------------

Tämä ensimmäinen on luokiteltu vain epäilyttäväksi spämmiksi MUTTA tähän kauppiaaseen ei ole syytä luottaa, koska hän operoi ilmaissähköpostin takaa ja käyttää Bloggeria välialustanaan. Kauppiasta ei voida tavoittaa vastuuseen toiminnastaan. Heittolinkki on Blogger-sivulla ja se vie osoitteeseen joka on luokiteltu "epäilyttäväksi". Miksi linkki kiertäisi Bloggerin kautta, jos toiminta olisi rehellistä?
En suosittele T-paidan tilaamista. Saatat menettää henkilötietosi ja maksutietosi verkkorikolliselle. Linkki päätyy tietokantaan josta myös saattaa koneellesi tulla mitä tahansa, jopa virus.
Kaiken lisäksi tämä "yrittäjä" käyttää luvattomasti sähköpostiosoitteita, joka sekin on rikos.


Tämä toinen on verkkoturvaluokitusten mukaan VAARALLINEN. Vähintäänkin henkilötietosi varastetaan rikolliseeen käyttöön. Linkistä saattaa myös koneelle saapua virus. Lähetetty "Moringa School – Nurturing Africa's Tech Talent, Nairob". Tietoteknisen taidon saavuttanut konna. Wise.com:ista tämä posti ei saavu, vaikka siltä näyttää.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaarallinen WEB