maanantai 16. toukokuuta 2022

Sekasin-chatin nimissä huijataan

Japanista saapunut mutta sylttytehtaalta kotoisin oleva huijauskirje.
Mikään verkkopalvelu ei lähetä mainoskirjeitä ilmaisosoitteella.
Aiherivi esittää puhelinnumeroa, johon EI ole syytä soittaa missään tapauksessa. Kuvassa numero on rikottu. Hämäystä on myös viittaus "Sekasin247,Sekasin-chat" joka ei ole tämä "Sekasin-chat".

Kaikki linkkiosoitteet: https://stellular-muffin-2f419d.netlify(.)app/ (ON VAARALLINEN. Koneellesi on mitä ilmeisimmin saapumassa virus tästä linkistä, mahdollisesti ikäänkuin "Chat"-ohjelman varjolla. Alidomain on niin uusi, että sivustoa ei ole ehditty rankata virustorjuntapalveluissa. Tämä domain on luokiteltu aikuisviihde luokkaan ja on laitonta suositella sivustoa 12-vuotiaille)



3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Vinkki niille lukijoille, jotka haluavat mielenterveysasioista jutella siinä "aidossa" Sekasin-chatissa. Sitä ylläpitää MIELI Suomen Mielenterveys ry. Kaikki MIELI ry:n ammattilaisten vetämät keskusteluryhmät löytyvät täältä https://mieli.fi/tukea-ja-apua/chattaa-tai-kirjoita/

    VastaaPoista
  3. Sain itse nyt tällaisen "Sekasin"-huijauksen. Minua kutsui linjoille "Pihla". Ilmoitin asiasta oikean Sekasin-chatin ylläpidolle ja heidän pyynnöstään lähetin sen sähköpostiviestin kuvan kera heille. Voivat sitten miettiä, mitä haluavat tehdä. Tärkeää on kuitenkin, että tietävät liikkeellä olevista viesteistä.

    Erikoinen ja uusi kokemus oli se, että käyttämäni sähköpostipalvelin ei suostunut sitä alkuperäistä viestiä suoraan lähettämään eteenpäin, koska tulkitsi sen huijausviestiksi (aivan oikein). Jouduin ottamaan viestistä ruutukaappauksen ja lähettämään sen kuvana. Siis 30 vuotta käyttänyt sähköpostia ja ensimmäisen kerran törmään siihen, että minun viesti tulkitaan roskaksi.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB