keskiviikko 18. toukokuuta 2022

SUPO VAROITTAA

 SUPO TWIITTASI 18.5.22

VAROITUKSISSA EI RIITTÄVÄSTI KOROSTETTU YKSITYISTEN KONEIDEN KAAPPAAMISEN VAARAA mm. VAKOILUTARKOITUKSIIN. Virkamiesten, poliitikkojen ja heidän perheittensä laitteet (yksityiset laitteet) ovat myös mahdollisia tiedustelulähteitä, kun laitteelle on onnistuttu, spämmipostin avulla, asentamaan virus tarkoitusta varten.

https://vuosikirja.supo.fi/vastatiedustelun-merkitys (alla lainaus vuosikirjasta)

"...yhtenä keskeisenä keinona on pyrkiä löytämään ja hankkimaan salaisia henkilötietolähteitä toimittamaan tietoja, jotka eivät muutoin olisi saatavilla. Lisäksi vieraiden valtioiden tiedusteluorganisaatiot pyrkivät hankkimaan avustajikseen henkilöitä, joiden avulla yritetään vaikuttaa suoraan tai välillisesti poliittiseen päätöksentekoon ja yleiseen mielipiteeseen. "

----------------------------------------SUPO TWIITTI-----------------------------------------


Suojelupoliisi
@Suojelupoliisi

Vieraiden valtioiden #tiedustelupalvelut hyödyntävät tiedonhankinnan keinoja avointen lähteiden seurannasta aina tietoverkkoihin murtautumiseen. Supon #vastatiedustelu seuraa toimintaa ja vaikeuttaa aktiivisesti tiedustelupalvelujen toimintaa Suomessa.

1 kommentti:

  1. Yksi heikko lenkki on myös henkilö, joka on työnsä/asemansa puolesta saanut käyttöön paremmin suojatun ja rajoitetun laitteen, mutta ei käytä sitä. Siis työpuheluja tai työhön liittyviä sähköposteja hoidetaan omalla puhelimella, johon tulee mitä tahansa asenneltua. Vaikka Google/Apple "tarkistaa" sovelluskauppaan tulevat ohjelmat, niin ei siinä kaikki jää kiinni. Lisäksi noissa huijausviesteissä voi olla linkkejä johonkin muuhun asennuspakettiin.

    VastaaPoista

Vaarallinen WEB